Taylor Swiftin valheellinen meikkimainos kiellettiin

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Teininäyttelijä Dakota Fanningin seksikäs hajuvesimainos kiellettiin äskettäin The Advertising Standard Authority -järjestön taholta. Entinen lapsitähti istui bannatussa mainoksessa jättimäinen hajuvesipullo haarojensa välissä, ja se oli viranomaisille liikaa.

Nyt syyniin on joutunut vuorostaan kantrisensaatio Taylor Swiftin mallikuva CoverGirl-meikkisarjalle. National Advertising Division -järjestön mielestä nuoren tähden mallikuva on nimittäin liian photoshopattu. Kuvassa Swift mainostaa NatureLuxe Mousse -ripsiväriä.Kuva: Procter & Gamble

NAD-järjestön mukaan kuva ei ole todenmukainen, sillä Swiftin ripsiä on muokattu photoshopilla pidemmiksi ja tuuheammiksi. Mainos lupaa ripsivärin käyttäjälle kaksi kertaa tuuheammat ripset. Useiden valitusten jälkeen mainos kiellettiin, eikä sitä saa enää käyttää tuotteen markkinoinnissa.

– Ei sellaista kuvaa voi käyttää, missä osoitetaan epäaidosti, miltä tuote näyttää käytön jälkeen, NAD-järjestön edustaja Andrea Levine kertoi Business Insider -sivustolle.

22-vuotias Taylor Swift julkaisi vuonna 2010 neljännen albuminsa Speak Now. Laulajan tuorein albumi on ollut kriitikoiden ja kuuntelijoiden ylistämä, sillä tähti on kirjoittanut levyn jokaisen kappaleen itse. Hän kiertää parhaillaan maailmaa Speak Now -kiertueensa merkeissä. Kantrisensaatio voitti äskettäin American Music Awards -palkintogaalassa peräti kolme pystiä. Yksi niistä oli Vuoden artisti -palkinto, mistä Swift oli erityisen innoissaan.