Mystisen avaruuspallon alkuperä selvisi – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä viikolla Afrikassa ihmeteltiin mystistä metallipalloa, joka putosi yllättäen taivaalta. Kuusi kiloa painavaa ja 35 senttiä halkaisijaltaan olevaa metallipalloa ehdittiin jo epäillä merkiksi ulkoavaruuden elämästä, mutta nyt sen alkuperä on vahvistunut.

Namibian pohjoisosaan pudonneen pallon pudotuksesta syntyi näyttävä kraateri ja putoamisen aiheuttama räjähdys kuultiin kaukana. Pallon epäiltiin olevan satelliiteissa käytettävän tankin osa, ja nyt epäilyt ovat vahvistuneet. Samalla vahvistui, että pallo putosi tosiaan avaruudesta.

Kuva: Eads.net

Viranomaiset ovat vahvistaneet, että kyseessä on miehittämättömän avaruusraketin tankin osa. Tällaisia raketteja käytetään esimerkiksi toimittamaan satelliitteja kiertoradoilleen, Gawker uutisoi. Kyseinen pallomainen tankki on sisältänyt laukaisuhetkellä 39 litraa polttoainetta. Kuluneen vuoden aikana Maahan on pudonnut runsaasti muutakin avaruusromua.