14-vuotias tyttö halusi kokeilla huumeita – taistelee elämästään teholla

Ohhoh! · Neea Jokinen

Yhdysvaltojen Alaskassa järkyttää parhaillaan tapaus, jossa 26-vuotias mies piikitti kovia huumeita 14-vuotiaaseen tyttöön. Lääkärit ovat huolissaan teho-osastolla makaavan tytön tilasta, sillä tämän aivot ja sydän ovat vakavasti vaurioituneet huumeiden yliannostuksesta.

Elämästään kamppailevan tytön elimistöstä löydettiin heroiinia, kokaiinia ja metamfetamiinia. Asianajaja Regan Williamsin mukaan tytön tila on todella vakava, sillä hänellä ei ole juurikaan aivotoimintaa. Oikeuden asiakirjojen mukaan yläasteikäinen tyttö oli itse halunnut kokeilla kovia huumeita.

Sean Warner -nimistä miestä syytetään nyt muun muuassa törkeästä huumausainerikoksesta. Nuorukainen oli hengaillut tytön sekä kahden miespuolisen kaverinsa kanssa kotonaan. Miehet muun muuassa piikittivät itseensä heroiinia tytön silmien edessä. Pian myös tyttö halusi kokeilla kovia huumeita, mutta ei uskaltanut piikittää itseään.

Warnerin mukaan tyttö oli halunnut ”kokeilla jotain uutta”. Mies sitoi tytön käsivarteen vyön ja piikitti tähän noin 25 – 30 ruiskuannosta heroiinia. Tyttö oli pian menettänyt tajuntansa ja mies yritti itse elvyttää tätä. Hän ei kuitenkaan soittanut hätänumeroon, vaan antoi tytön maata tajuttomana useiden tuntien ajan. Warner oli myös asettanut huumaavan Suboxone-tabletin tytön kielen alle.