Nettiraivo kasvaa: ”Ilotulitus Fortumin pääkonttorilla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen iski tapaninpäivänä pari päivää kestänyt poikkeuksellisen raju myrsky, joka teki tuhojaan ympäri Etelä-Suomea. Pahimmillaan jopa 300.000 kotitaloutta oli ilman sähköä, mutta yhä edelleen kymmenettuhannet joutuvat elämään sähköittä. Tilanteen selvitessä ärtymys Fortumia kohtaan kasvaa verkossa.

Sähköittä kodeissaan palelleet ja pakastimiensa sisällöt jo päiväkausia sitten menettäneet kansalaiset purkavat parhaillaan raivoaan yhteisömedioissa, joissa Fortumia syytetään täydellisestä tumpeloinnista sähkövikojen korjaamisessa. Myös yhtiön asiakaspalvelu on ollut tavoittamattomissa tapaninpäivästä saakka. Kommenteissa on esimerkiksi ehdotettu ”uudenvuoden ilotulitusta Fortumin pääkonttorilla”.

Asiasta on uutisoinut myös Salon Seudun Sanomat, joka vahvisti kansalaisten näkemyksen Fortumin toiminnasta. Lehden mukaan sähköyhtiölle olisi kaatuneiden puiden raivaamiseen tarjolla satapäin metsänhoitoyhdistysten ja metsäyhtiöiden ammattilaisia, mutta sähköyhtiö ei ole apua halunnut työturvallisuuteen vedoten.

– Sähköyhtiöt ovat niin paniikissa, etteivät ne pysty ottamaan apua vastaan. Niillä ei ole työnjohtovoimaa, joka osoittaisi metsureille ja koneille työmaita. Jos tämä ei ole syy, niin sitten se on silkkaa tyhmyyttä, ettei olemassa olevia voimavaroja ole käytetty hyväksi, Lounais-Suomen Metsäkeskuksen Markku Sievänen kommentoi lehdelle.

Tänään Ilta-Sanomat uutisoi, että Fortum on hyllyttänyt mainoskampanjansa, jossa se lupaa luotettavaa sähköntoimitusta Hangosta Utsjoelle. Satojentuhansien sähköttömien asuntojen valossa kampanjan sanoma joutui erikoiseen valoon. Fortumin viestintäjohtaja vahvisti lehdelle, että kampanja on keskeytetty toistaiseksi.