Hittikomedian jatko-osa vaikeuksissa – päätähti jättäytyy pois?

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Amerikan elokuvasäätio AFI listasi joulukuussa vuoden 2011 parhaat elokuvat. Listalta löytyi myös huippusuosioon noussut Morsiusneidot-komedia. Onnistunut hääaiheinen komedia morsiusneitojen järjestämistä polttareista on naurattanut myös Suomen valkokankailla.

Nyt Morsiusneidot-elokuvan suosiota aiotaan hyödyntää tekemällä elokuvalle jatko-osa. Huhuttu jatko-osa on kuitenkin herättänyt kummastusta, sillä Morsiusneidot-elokuvan päätähti Kristen Wiig on jättäytynyt projektista pois. Kristen Wiig teki elokuvassa onnistuneen pääroolin Annie-kaasona. Mahdollinen jatko-osa rakentuisikin ykkösosassa räväkkää Megania näytelleen Melissa McCarthyn varaan.

Morsiusneidot-elokuvan käsikirjoittamiseenkin osallistunut Wiig ei omien sanojensa mukaan suunnittele osallistuvansa elokuvan jatko-osan tekemiseen. Wiig kirjoitti menestyselokuvan käsikirjoituksen yhdessä kollegansa Annie Mumolon kanssa.

– Emme ole työstämässä elokuvalle jatko-osaa. Annie ja minä kirjoitamme parhaillaan jotakin muuta, Wiig on kommentoinut mahdollista jatko-osaa.

38-vuotiaalla Kirsten Wiigillä on vahva komediallinen tausta. Näyttelijätär on tehnyt rooleja muiden muassa elokuvissa Paksuna, All Good Things ja Näin koulutat lohikäärmeesi-animaatiossa. Lisäksi hän on esiintynyt vuodesta 2005 Saturday Night Live -ohjelmassa. Wiig on ehdolla Morsiusneidot-elokuvan pääroolistaan myös Golden Globe -palkinnon saajaksi.