Madonnan levy ongelmissa – kappaleen nimi kiellettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen ensi kesänä konsertoimaan saapuva poptähti Madonna julkaisee pian uuden MDNA-albuminsa. Levyn nimi aiheutti närää heti sen paljastuttua, koska nimi viittaa joidenkin tahojen mielestä liikaa huumeisiin. Nyt myös levyn erään kappaleen nimestä on syntynyt raju riita.

Madonnan levy sisältää biisin nimeltä Girls Gone Wild, joka on kuitenkin viihdealalle jo aiemmin rekisteröity tavaramerkki. Nimen omistaa Joe Francis, joka on nyt lähettänyt Madonnan taustavoimille kieltokirjeen nimen luvattomasta käytöstä. Mies uhkaa haastaa Madonnan ja levy-yhtiön oikeuteen, mikäli kyseisen niminen kappale julkaistaan ja hänen omistamaansa tavaramerkkiä loukataan.

Joe Francis kielsi Madonnaa jo aiemmin esittämästä kyseistä kappaletta Super Bowl -ottelun puoliajalla. Kiellon takia biisi pudotettiinkin pois keikkasetistä. Nyt kappaleen nimi mainitaan kuitenkin levyn biisilistalla albumin ennakkotilausissa. Kyseinen tavaramerkki on rekisteröity Britanniassa, Yhdysvalloissa ja 40 muussa maassa, joten Madonna on varsin heikoilla.

Madonnan levyjä on myyty maailmanlaajuisesti huimat 230 miljoonaa kappaletta. Hän onkin maailman menestynein naisartisti single ja albumi myynnillään. Yksi tähden viimeisimmistä isoista hiteistä on Hung Up -single, jota myytiin maailmanlaajuisesti yhdeksän miljoona kappaletta. Tähti tunnetaan myös intohimoisesta omistautumisestaan kabbala-uskonnolle. Madonna paljasti taannoin ex-miehensä Guy Ritchien vihanneen hänen uskontoaan ja kertoi erimielisyyksien johtaneen parin eroon.