Särkänniemen Angry Birds -puistoa hämmästellään maailmalla

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pelisensaatio Angry Birds on niittänyt menestystä ympäri maailmaa ja ollut kirkkaasti kuluneen talven suosituin peli maailmassa. Taannoin peliyhtiö ilmoitti hittipelin nousseen maailman ladatuimmaksi peliksi.

Tähän mennessä käyttäjät ovat viihtyneet pelin parissa yhteensä yli 200.000 vuoden ajan. Ilmaan on lingottu yli 400 miljardia lintua. Nyt lukuihin on odotettavissa kertaheitolla jyrkkä nousu, kun vihaiset linnut ovat viimeinkin vallanneet myös Facebookin. Ensi kesänä avataan lisäksi Angry Birds -teemapuisto Tampereelle Särkänniemen huvipuistoon. Nyt teemapuistoa on hämmästelty ulkomaita myöden.

Pelialaa seuraava Games.com toteaa, että leikkikentät eivät riittäneet Roviolle, joten seuraavana vuorossa on teemapuisto. Artikkelissa vitsaillaan, että Suomessa linnut eivät lennä, vaan ne singotaan ilmoille suurilla ritsoilla. Särkänniemen suunnitelmista on uutisoitu myös kymmenissä muissa julkaisuissa, joista mainittakoon esimerkiksi matkailusivusto TravelBite ja pelisivusto Poker Gamer.

Angry Birds -brändiä on laajennettu myös leluihin, peleihin ja elokuviin. Hittipelin takaa löytyvä Rovio sai viime vuonna 30 miljoonan euron pääomasijoituksen Accell Partners ja Atomica Ventures -yhtiöiltä. Angry Birds -animaatioelokuva sai taannoin Suomen elokuvasäätiön tukea 50.000 euroa. Elokuvalehti Variety uutisoi taannoin, että elokuvaa tuottamaan on kiinnitetty David Maisel, joka oli aiemmin johtajana lukuisia menestyselokuvia tuottaneessa Marvel Studios -yhtiössä.

Uusimmat