Steve Jobs -faneilta näyttävä Aikajana-tempaus

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suurimman teknologiayhtiö Applen perustaja ja johtaja Steve Jobs menehtyi taannoin haimasyöpään vuosien taistelun jälkeen. Talouslehdet nimittivät hänet maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi, ja nimitystä tukee yhtiön tämänhetkinen 81 miljardin dollarin omaisuus.

Nyt fanit ovat ikuistaneet visionäärin elämän uniikilla tavalla. Facebook-aikalinja jäljittää yksityiskohdat Jobsin elämästä hänen syntymästään nykyhetkeen. Aikalinjaa esittelevässä videossa näkyy, kuinka se paljastaa jokaisen Jobsin aikana julkaistun Apple-tuotteen, miehen kouluajan ja hänen voittamansa palkinnot. Aikalinja sisältää jopa ”tykkäyksiä” osoitettuna miehen lempibändeille ja -urheilijoille. Sivun luojalla, freelance Ipad-kehittäjällä Simon Laulla, meni viikkoja tuhansia kuvia ja videoita sisältävän aikalinjan rakentamiseen.

Steve Jobsin sisko Mona Simpson paljasti äskettäin yksityiskohtia visionäärin kuolemasta. Simpson kertoi Jobsin soittaneen hänelle päivää ennen kuolemaansa ja kertoneen, että “Nyt kannattaa kiirehtiä Palo Altoon”. Jobs aavisti seuraavana päivänä koittavan kuolemansa. Viimeisillä hetkillään hän katsoi ensin yksitellen sängyn vieressä olleita läheisiään ja sen jälkeen nosti katseensa heidän ylitseen. Silloin Jobs lausui viimeiset sanansa: “Oh wow. Oh wow. Oh wow.”