Kaksi elokuvaa kahmi Oscareita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Varhain tänä aamuna Suomen aikaa Yhdysvalloissa jaettiin jälleen elokuva-alan vuoden tärkeimmät palkinnot. Tänä vuonna yksikään elokuva ei noussut suvereeniksi palkintorohmuksi, sillä nyt kaksi hittielokuvaa kahmi pystejä.

Ennakko-odotusten mukaisesti The Artist oli voitokas, mutta niin oli myös Hugo. Michel Hazanaviciusin ohjaama The Artist voitti parhaan elokuvan, ohjauksen, miespääosan, puvustuksen ja musiikin Oscarit. Elokuvasta parhaan miespääosan palkinnon sai Jean Dujard. Martin Scorsesen Hugo voitti puolestaan parhaan kuvauksen, äänileikkauksen ja lavastuksen sekä myös erikois- ja äänitehosteiden Oscarit.

Parhaan naispääosan Oscarin voitti Meryl Streep upeasta pääministeri Margaret Thatcherin roolistaan elokuvassa Rautarouva. Parhaan miessivuosan Oscarin sai Christopher Plummer ja naissivuosan Piiat-elokuvan Octavia Spencer.