Facebook-kortti kertoo pian sinunkin tietosi?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Mikäli Facebook ei ole vielä tähän mennessä valloittanut kaikkia elämänalueitasi, niin tulevaisuudessa niin voi tapahtua. Saksalainen Tobias Leingruber kehitti kokeellisena mallina ensimmäiset Facebook-henkilökortit.

Lukemalla kortti skannaajan läpi voidaan kenestä tahansa ihmisestä tehdä täydellinen tiedonhaku internetissä. FB Bureau -verkkosivustollaan Leingruber väittää, että internetin käyttäjän yksityisyyden menettäminen hyvine ja huonoine puolineen on vain ajan kysymys. Hänen mukaansa Facebook on jo nyt internetin suosituin henkilöllisyyden paljastava palvelu.

Monet uudet palvelut käyttävät tällä hetkellä Facebook-yhteyttä käyttäjien tunnistamisessa uuden rekisteröitymisen sijaan. Taitelija ja kommunikaatio-suunnittelija haluaa Facebook-henkilökortin luomisen kautta muistuttaa käyttäjiä siitä, että internet on meidän kaikkien.

Hänen mukaansa kortin käyttö voi toimia myös kansalaisen vastarintana tavallista passin käyttöä kohtaan. Leingruberin luoma tuote on tarkoitus lanseerataan myyntiin maaliskuussa supermarketeissa ympäri Berliiniä. Sen mahdollisesta tulosta Suomeen ei ole vielä tietoja.

Uusimmat