Naisella ällistyttävä pakkomielle: Syö pesusieniä – chilikastikkeella höystettynä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

TV5-kanavalla esitettiin taannoin Outo riippuvuus -ohjelma, jossa ihmiset kertoivat erikoisista riippuvuuksistaan. Esimerkiksi eräs nainen kertoi ohjelmassa olevansa koukussa vessapaperin syömiseen. Nyt Britanniassa uutisoitiin erään nuoren naisen shokeeraavasta addiktiosta.

21-vuotias Kerry Trebilcock on nimittäin syönyt jo 4.000 pesusientä elämänsä aikana. Hammashoitajana työskentelevä Kerry kertoi myös, että hän on pistänyt poskeensa jopa 100 kappaletta saippuoita. Nuoren naisen mukaan hän maustaa pesusieni-herkkunsa yleensä tulisella chilikastikkeella tai sinapilla.

Kerry dippaa pesusieniä myös silloin tällöin teehen tai kuumaan kaakaoon ennen niiden syömistä. Cornwallissa asuva Kerry kärsii Pica-oireyhtymästä, joka luokitellaan syömishäiriöksi. Erikoisesta pakkomielteestä kärsivä nainen kertoi pesusienten syömisen aiheuttaneen hänelle terveydellisiä haittavaikutuksia, sillä Kerry muun muuassa kärsii kovista vatsakivuista ja ummetuksesta.

– Joku päivä aion voittaa sairauteni, jotta voin mennä suihkuun tai siivota kotiani niin, etten tunne oloani nälkäiseksi. Pesusienet ovat herkkujani, Kerry kertoi The Sun -lehdelle.

Naisen mukaan hän rakastaa etenkin sitruunalta ja limeltä maistuvia saippuoita. Kerry on keskustellut viime aikoina pakkomielteestään lääkäreiden ja muiden Pica-oireyhtymästä kärsivien ihmisten kanssa. Kerryn perhe järkyttyi taannoin saatuaan tietää läheisensä erikoisesta pakkomielteestä. He ovat kuitenkin ylpeitä siitä, että Kerry puhuu addiktiostaan avoimesti.