Opettajat kieltäytyivät rasvaamasta pikkutytön selkää – pelkäsivät syytettä hyväksikäytöstä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomessa ja monissa muissa länsimaissa koulujen oppilaita käsitellään nykyisin silkkihansikkain. Opettajat voivat nimittäin joutua vanhempien syyniin, jos he esimerkiksi ovat ”liian läheisessä kosketuksessa” oppilaidensa kanssa. Nyt Britanniassa ihmetellään erään esikoulun opettajien toimintaa.

Viisivuotiaan Leah Johnstonin esikouluopettajat eivät nimittäin suostu rasvaamaan pikkutytön selkää, koska he pelkäävät hyväksikäyttösyytettä. Leah-tyttö joutuu rasvaamaan koko vartalonsa ihottuman takia neljä kertaa päivän aikana. Pikkutyttö ei kuitenkaan ylety rasvaamaan selkäänsä, joten tytön Kerry-äiti pyysi esikouluopettajia auttamaan lastaan rasvaamisessa.

Äiti sai kuitenkin tylyn vastaanoton ehdotukselleen esikoulun rehtorilta Julie Swanstonilta, jonka mukaan pikkutytön selän rasvaaminen olisi epäsoveliasta. Äidin mielestä esikoulun päätös on ”täysin hullu” ja hän haluaisikin esikoulun käyttävän tyttärensä tapauksessa ”tervettä järkeä”.

– En voi ymmärtää sitä, mikseivät he voi koskea tyttäreeni. Jos jollekin oppilaalle vaikkapa kävisi onnettomuus, niin eivätkö he silloinkaan koskisi lapsiin? Se on hullua, Kerry kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Ihottumasta kärsivien järjestön edustaja Margaret Cox kuuli pikkutytön tapauksesta ja ottikin heti esikouluun yhteyttä. Hänen mukaansa Woolstonin esikoulun tulisi suhtautua Leahin ihottuman hoitoon ymmärtäväisesti. Coxin mukaan opettajien ”kosketuskielto” on nimittäin vakava ongelma ihottumista kärsiville oppilaille, jotka tarvitsevat rasvahoitoa säännöllisesti.