Taiteilijan järkyttävä suunnitelma – aikoi teurastaa kanoja taiteen nimissä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Taitelijat käyttävät erilaisia tapoja herättää yleisön huomiota ajankohtaisiin ongelmiin. Kansasin yliopiston taideopiskelija Amber Hansen otti käyttöönsä raskaan sarjan keinot. Nainen yritti kiinnittää ihmisten huomion eläinten kohteluun hieman erityisellä tavalla, nimittäin teurastamalla kanoja julkisesti.

Järkyttävä taideprojekti sai alkunsa, kun kasvissyöjänä elävä Hansen halusi tuoda esille eläimiin kohdistuvaa julmuutta. Nainen suunnitteli alunperin tekevänsä julkisen taideteoksen, jossa vapaaehtoiset saisivat huolehtia joukosta kanoja. Pian paikallinen farmari sitten teurastaisi kanat heidän ja yleisön nähden.

– Jos ihmiset valitsevat syödä lihaa, kanojen tappaminen on myös prosessi, joka tulee tiedostaa. Tätä tapahtuu massoittain joka päivä. Meidän ei vain anneta nähdä eläinten kuolemia, kertoi Hansen Daily Mail -sivustolle.

Kanojen tarina: Vallankumous -niminen taideprojekti herätti paikallisten viranomaisten huomion ja teko kiellettiin. Kanojen tappaminen voisi johtaa Amber Hansenin liki 800 euron sakkoon ja parhaimmillaan kuuden kuukauden vankilatuomioon. Useat eläinaktivistit ovat ilmaisseet huolensa Hansenin järkyttävästä suunnitelmasta. Taitelija aikoo kuitenkin tulevaisuudessa toteuttaa erikoisen projektinsa, mutta se muunnetaan paikkakunnan lakeihin sopivaksi.