Amazing Race -tuottaja kuoli myrkyllisiin huumeisiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suosittua Amazing Race -realityohjelmaa on esitetty Yhdysvalloissa jo 16 tuotantokauden ajan. Jerry Bruckheimerin tuottamassa sarjassa joukkueet matkustavat ympäri maailman ja kilpailevat toisiaan vastaan erinäisissä tehtävissä. Realityohjelma on palkittu useilla Emmy-palkinnoilla.

Sarjan ylle nousi kuitenkin äskettäin synkkä pilvi, kun sarjan tuottajan Jeff Ricen uutisoitiin menehtyneen traagisesti. Freelancer-tuottajana ja ohjaajana työskennellyt Rice löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Ugandassa. Nyt hänen kuolinsyykseen on vahvistettu myrkytetyn kokaiinin käyttäminen, New York Post raportoi.

Alunperin uutisoitiin, että ugandalainen rikollisjengi olisi myrkyttänyt kahden lapsen isän Ricen sekä tämän naispuolisen assistentin, Kathryn Fullerin. Ricen kanssa samasta hotellihuoneesta tajuttomana löydetty Fuller on sittemmin tullut jo tajuihinsa. Hän on tunnustanut osallisuutensa huumeiden käyttöön ja hänet tuomittiin tällä viikolla sakkorangaistuksiin.

Parin autonkuljettajana toiminut taksikuski on tällä viikolla tunnustanut poliisille myyneensä myrkylliset huumeet parivaljakolle. Moses Kalanzi -nimiselle kuskille tullaan todennäköisesti nostamaan asian tiimoilta syytteet lähiaikoina.

Jeff Rice ja hänen assistenttinsa eivät olleet huumeidenkäytön aikana työtehtävissä. He olivat kuitenkin työskennelleet pian alkavan Amazing Race -tuotantokauden parissa. Rice on myös tehnyt töitä Suurin pudottaja -ohjelmassa ja Animal Planet -sarjassa. Seikkailunhaluista ohjaajaa jäävät kaipaamaan tämän vaimo ja lapset sekä lukuisat työtoverit.