iPhonen tekstinkorjaus aiheutti koulun evakuoinnin

Digi Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Verkosta löytyy paljon hauskoja tapauksia, joissa tekstiviestien kirjoittamisessa käytettävä automaattinen tekstinsyöttö on aiheuttanut noloja ja arveluttavia tilanteita. Joskus tekniikka aiheuttaa isompiakin ongelmatilanteita. Tässä tapauksessa kokonainen koulu on suljettu Yhdysvalloissa.

West Hallin ylä-aste Georgian Oakwoodissa evakuotiin epäilyttävän tekstiviestin takia, kertoo New York Post. Lehden mukaan toisen oppilaitoksen opiskelija oli lähettänyt West Hallissa opiskelevan nuoren puhelimeen tekstiviestin, jossa luki: ”Gunman go to West Hall this afternoon”. Vapaasti suomennettuna viesti kuuluu ”Asemies mene West Halliin tänä iltapäivänä”.

Alkuperäisessä viestissä ei kuitenkaan oltu puhuttu asemiehestä, vaan kouluun menosta. ”Gunna go to West Hall this afternoon”, eli aion mennä West Halliin tänä iltapäivänä. Lähettäjän huono tuuri ei loppunut tekstinsyöttö-ongelmiin, vaan viestin ei edes pitänyt mennä West Hallia käyvälle oppilaalle – se oli mennyt väärään numeroon. Seurauksena viestin saanut oppilas oli hälyttänyt poliisit paikalle.

Tällä kertaa kyseessä oli onneksi epäonninen väärä hälytys, mutta maassa tapahtuneiden kouluammuskeluiden takia viranomaiset ovat hyvin varuillaan. Esimerkiksi maanantaina Ohiossa 17-vuotias T.J. Lane ampui koulunsa kahviossa kolme koulutoveriaan.