Karmaiseva poliisioperaatio tallentui valvontakameralle – katso

Nettivideot Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Valvontakamerat tallentavat usein merkillisiä tapahtumia, mutta nyt julkisuuteen on noussut tapaus jolla on onnellinen loppu. Kiinan pääkaupungissa Beijingissä poliisi pelasti nuoren äidin ja tämän vauvan hengen tiheään liikennöidyllä sillalla.

Guangua-sillalla helmikuun alussa sattunut tapahtumaketju sai alkunsa, kun epätoivoinen nuori äiti huomattiin istumasta lapsensa kanssa sillan kaiteella. Ohiajaneet työmatkalaiset hälyttivät paikalle poliisin. Valvontakameran videolla näkyy, kuinka konstaapeli Qiao Jinhai paikalle saavuttuaan lähestyy naista hitaasti – kunnes nainen alkaa liikkua reunalta yhä ulommaksi. Jinhai toimii nopeasti ja nappaa naista tämän keskivartalosta kiinni.

Urhoollista konstaapelia saapui nopeasti auttamaan useita ohikulkijoita ja nainen lapsineen saatiin turvaan. Itsetuhoinen äiti kuitenkin yrittää vielä sillalle vedetyksi tulemisensa jälkeen rynnätä reunaa kohti – ollessaan kuitenkin turvallisesti poliisin tiukassa otteessa. Viranomaisten mukaan ongelmat naisen kotona ajoivat hänet tekoonsa. Hänet vietiin lapsinensa tapahtuman jälkeen suoraan poliisikuulusteluihin.