Hätätilanne lentokentällä: Rattijuoppo kaahaili kiitoradalla – katso video

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Lentokentillä on tunnetusti tarkat turvatoimet ja esimerkiksi kiitoratojen läheisyyteen päästetään yleensä vain työntekijöitä, joilla on kulkuluvat alueella liikkumiseen. Nyt Philadelphian lentokenttä Yhdysvalloissa on jouduttu sulkemaan törkeän ja vaarallisen tunkeilijan takia.

24-vuotias Kenneth Richard Mazik nimittäin kaahaili humalapäissään Jeep-merkkisellä autollaan kiitoradalla. Philadelphian lentoaseman lennonjohto huomasi rattijuopon juuri kun laskuvuorossa seuraavana ollut matkustajakone oli jo finaalissa. Lentokone ehti keskeyttää laskeutumisen viime hetkellä. Lentokenttä jouduttiinkin sulkemaan 30 minuutiksi ennen kuin viranomaiset saivat rattijuopon pysäytettyä.

– En ole koskaan kokenut näin läheltä-piti-tilannetta, lennonjohtaja Don Chapman kertoi ABC News -kanavalle.Kuva: YouTube

Silminnäkijöiden mukaan humalassa ollut mies oli ajanut kiitoradalle lentokenttää ympäröineen aidan läpi. Hurja takaa-ajo ikuistettiin videolle, joka julkaistiin nopeasti verkossa. Poliisit pidättivät nuoren miehen ja häntä syytetään rattijuopumuksesta, pidätyksen vastustamisesta, vastuuttomasta vaaran aiheuttamisesta sekä poliisin pahoinpitelystä.