IKEA toi myyntiin koottavan omakotitalon

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monia huonekalumerkkejä huokeamman Ikean huonekalut pitää tunnetusti kasata itse. Tämä onkin joskus aika aikaavievää ja hermostuttavaa puuhaa. Nyt yhtiön amerikkalaisia asiakkaita odottaa kuitenkin mahdollisuus aivan uudenlaiseen kokemukseen.

IKEA alkaa nimittäin myymään Yhdysvalloissa kokonaisia talopaketteja, Daily Mail -lehti kertoo. Aktiv-valmistalosta ei kuitenkaan ole ainakaan suurperheiden suosikiksi. Talo pitää sisällään makuuhuoneen ja kylpyhuoneen lisäksi yhden avaran tilan, johon on yhdistetty olohuone sekä ruokailutilan sisältävä keittiö. Talo onkin suunniteltu Ikeamaiseen tapaan hyvin kompaktiksi kokonaisuudeksi.

Talopaketin hinnaksi on ilmoitettu 86.000 dollaria, eli talo lähtisi kaupasta noin 65.000 euron hintaan.Oregolaisen Ideabox-arkkitehtifirman kanssa suunniteltuun kokonaisuuteen kuuluu luonnollisesti myös Ikean kalusteet. Hieman asuntovaunua malliltaan muistuttavan talon suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon kokonaisuuden ympäristöystävällisyys. Euroopassa yhtiön valmistaloja on jo markkinoilla, suomalaisten Ikea-fanaatikkojen pettymykseksi kuitenkin ainoastaan Isossa-Britanniassa.