Amerikkalainen rocktähti kuoli: ”Ikävöimme häntä jo nyt”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Musiikkimaailmaa järkytti viime viikolla The Monkees -yhtyeen keulahahmon Davy Jonesin äkillinen kuolema. Nyt rock-maailma on menettänyt taidokkaan amerikkalaiskitaristin, sillä pitkän ja menestyksekkään rock-uran luonut Ronnie Montrose on menehtynyt 64-vuotiaana.

Como-sivusto uutisoi eilen illalla Montrosen menehtyneen eturauhassyöpään. Rock-kitaristin kotisivuilla julkaistiin traagisen suru-uutisen jälkeen muistokirjoitus, jossa kerrottiin Montrosen taistelleen pitkään syöpäänsä vastaan.

– Ronnie menehtyi tänään. Hän taisteli pitkään syövän kanssa. Ikävöimme häntä jo nyt, mutta olemme onnellisia yhteisestä ajastamme, rokkarin kotisivuilla julkaistussa muistokirjoituksessa kirjoitettiin 3. maaliskuuta.

Ronnie Montrose kertoi kiertueellaan vuonna 2009 sairastuneensa syöpään. Häntä jää kaipaamaan vaimo, lapset, viisi lastenlasta sekä vankka fanilauma. Kaliforniassa varttunut Montrose teki yhteistyötä lukuisten menestyksekkäiden rock-muusikoiden kanssa. Kitaristi perusti 1970-luvulla Montrose-yhtyeen, jonka laulajana toimi Sammy Hagar. Montrosea on pidetty yhtenä ”rock and rollin perustajana ja sen kasvattajana”.