Hittisarjan ulkomainos järkytti newyorkilaiset – muistuttaa 9/11-iskuista

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suosikkisarja Mad Men on yksi tämän hetken palkituimmista draamasarjoista. Muun muassa Jon Hammin ja uhkeasta povestaan tunnetun Christina Hendricksin tähdittämä sarja on nyt kuitenkin saanut ei-toivottua huomiota.

Sarjan uudet ulkomainokset ovat joutuneet kritiikin kohteeksi New Yorkissa, uutisoi The Hollywood Gossip -nettisivusto. Korkeisiin kerrostaloihin ripustetuissa mainoksissa kuvataan sarjan tunnarista tuttua kohtausta, jossa Hammin esittämä Don Draper putoaa tyhjyyteen. Kuva korkealta putoavasta miehestä on kuitenkin nyt yhdistetty New Yorkiin kohdistuneiseen tuhoisiin terrori-iskuihin.

World Trade Centerissä tapahtuneessa terrori-iskussa kuoli noin 3.000 ihmistä, joten aihe on ymmärrettävästi hyvin arka. Erityisesti iskuissa kuolleiden ihmisten omaiset ovat julkisesti tuomitsemassa mainoksia, sillä niiden katsotaan muistuttavan liikaa romahtavista WTC-torneista pudonneita ihmisiä.

– Kampanjassa käytettävä kuva on tarkoitettu toimivan metaforana Don Draperin fiktiivisessä elämässä tapahtuville asioille, eikä se millään tavalla liity oikeisiin tapahtumiin, sarjan luovat kommentoivat asiaa.

Uusimmat