Iranin ”Kardashianit” televisioon Yhdysvalloissa – tältä sarjan tähdet näyttävät

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Rikkaat Kardashianit -realitysarjassa kuvataan värikkään julkkisperheen arkea. Uusperheen elämänkäänteet ovatkin tulleet tutuksi katsojille, sillä perheen arjesta ei puutu dramatiikkaa. Realitysarjan seitsemäs tuotantokausi julkaistaan Yhdysvalloissa maaliskuussa.

Nyt Kim ja kumppanit saattavat saada varteenotettavan kilpailijan, kun amerikkalaisella Bravo-televisiokanavalla lanseerataan uusi Shahs of Sunset -ohjelma. Realitysarja kuvaa uusrikkaiden iranilaisten bisnestuttavien elämää Tehrangelesin alueella Los Angelesissa.Kuva: Bravo

Sarjan tähdet näyttävät uudenlaisen kuvan persialaisista, jotka ovat saaneet amerikassa viime vuosina terroristin leiman. Stereotyyppejä sarja rikkoo monin keinoin, sillä siinä nähdään homoseksuaalinen persialainen Reha Farahan ja räppäri-laulaja Asa Soltan, jota on omien sanojensa mukaan kutsuttu persialaiseksi MIA:ksi ja Lady Gagaksi.

Noin 30-vuotiaitten bisnesihmisten elämää kuvaava sarja näyttää persialaisten kiinteistömogulien ja isän pikku prinsessojen arkea. Sarjan tähdet tuntevat toisensa pitkältä ajalta, sillä he kaikki kävivät 80- ja 90-luvuilla yhdessä Beverly Hillsin lukiota. Daily Mail -sivuston mukaan sarjaa on nyt jo verrattu muun muassa MTV-suosikki Jersey Shoreen. Persialaiskasti kuitenkin kiistää väitteen sanomalla Shahs of Sunsetin olevan hienostuneempi verrattuna Jersey Shoreen.

Shahs of Sunset -sarja alkaa maaliskuussa Amerikan televisiossa. Nähtäväksi jää, koska sarja rantautuu Suomeen. Sarjan tuottajina toimii muun muassa American Idol-juontaja Ryan Seacrest, jonka on myös Rikkaat Kardashianit -sarjan takana. Seacrest haluaakin sarjan keskittyvän enemmän hyviin arvoihin, kuin glitterin täyttämään julkkiselämään. Hänen mukaansa perinteiset arvot, kuten perhe ja ystävät ovat jotain, mitä katsojat haluavat nähdä televisiossa.