Facebookin kiistelty ominaisuus palasi – tyrmättiin jo kertaalleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook kärsi tänä aamuna vakavista ongelmista Suomessa ja ainakin muutamissa muissa Euroopan maassa. Palvelu oli poissa pelistä, mutta sittemmin vika on saatu korjattua. Tänään osa käyttäjistä on huomannut palvelussa muutakin erikoista.

Facebook on nimittäin ottanut käyttöön kertaalleen jo kuopatun aktiivisen kaveriseurannan, jossa käyttäjät näkevät selaimensa oikeassa reunassa reaaliajassa mitä muut kaverit yhteisöpalvelussa puuhaavat ja kommentoivat. Ensimmäisellä kerralla ominaisuus sai murskakritiikkiä ja siitä luovuttiinkin lopulta kaikessa hiljaisuudessa. Mutta vain hetkeksi.

Tänään ympäri maailmaa on raportoitu ominaisuuden palaamisesta osalle käyttäjistä. Kyseinen ”laatikko” löytyy sivun oikeasta ylänurkasta chat-palstan yläpuolelta. Ominaisuuden voi halutessaan myös sulkea selaimen ikkunasta, joten kavereiden tekemisiä ei välttämättä tarvitse seurata reaaliajassa. Sulkeminen onnistuu klikkaamalla oikeassa alanurkassa olevaa oikealle osoittavaa nuolta.