Miestenlehden raju kansi oli liikaa filippiiniläisille – tämä kuva sensuroitiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rasismi on nykyisin asia, johon on helppo vedota monenlaisissa asioissa. Nyt rasismikortti on vedetty esiin Filippiineillä, jossa kansainvälisen FHM-miestenlehti joutui vetämään pois myynnistä lehtensä numeron. Syynä oli kansikuvasta noussut kohu rasismista.

FHM-lehden maaliskuun numeron kannessa nähdään poseeraamassa useita mustia naisia ja filippiiniläinen valkoinen julkkiskaunotar Bela Padilla. Kannen teksteissä on lisäksi mukana lause ”Stepping Out of the Shadows”. Tämä yhdistelmä oli monille tummaihoisille liikaa, ja kantta kritisoitiin laajasti ensin sosiaalisessa mediassa ja sitten myös muissa medioissa.

Kriittisimmät totesivat kannen viittaavan jopa orjakauppaan. Pian lehteä kustantava Summit Media ilmoitti vetävänsä lehden myynnistä ja tuovansa sen myyntiin uudella kansikuvalla, New York Post raportoi. Bela Padilla kertoi BBC:n uutisille, että ei itse kadu lainkaan kyseistä kuvaa.

Uusimmat