Idiootti ryhtyi rikolliseksi – kännykkävarkaus päättyi nolosti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Aina välillä maailmalla uutisoidaan viekkaista varkauksista – ja myös niistä hieman surkeammin sujuneista. Kiinalaismies Beijingistä pääseekin nyt tähän valitettavaan varkaiden joukkoon jätettyään jälkeensä erittäin raskauttavia todisteita itsestään.

Zhao-nimellä uutisoitu mies on saanut syytteen varkaudesta varastettuaan matkapuhelimen ja käteistä rahaa, kertoo kiinalainen sanomalehti Beijing Morning Post. Tarjoilijana työskentelevä Zhao oli varastanut työpaikkansa pukuhuoneesta työtoverinsa iPhonen ja käteistä 2.000 juanin, eli noin 240 euron edestä. Eriskummallisen tästä varsin tavalliselta kuullostavasta varkaudesta tekee kuitenkin se millä tavalla Zhao jäi rikoksestaan kiinni.

Varastamastaan puhelimesta innostunut Zhao oli nimittäin ottanut itsestään kuvia puhelimen kameralla. Samoihin aikoihin miehen työpaikalla oli käynnistetty tutkimukset varkaan löytämiseksi. Tästä panikoituneena Zhao oli salaa palauttanut puhelimen oikealle omistajalleen vain pari päivää varkauden jälkeen. Kiireessä ollut varas oli kuitenkin unohtanut poistaa itsestään ottamansa valokuvat puhelimen muistista.

Zhaon ura mestarivarkaana loppui siis lyhyeen, kun tämän työtoverit luonnollisesti tunnistivat hänet puhelimeen jääneistä kuvista.