Tuomittu vaihtoi sukupuolta – vältti oikeuden rajun tuomion

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla vankeja saatetaan joskus rankaista julmillakin tavoilla heidän rikoksistaan. Singaporen vankiloissa on ollut vuosikausia voimassa perinne, jossa huumevankeja rangaistaan kepillä hakkaamalla. Eräs singaporelainen mies on nyt kuitenkin välttänyt julman rangaistuksen vaihtamalla sukupuoltaan.

Singaporessa on yleistä, että huumeista toistuvasti kiinni jäävät saavat vankilassa keppirangaistuksen. Huumeaddikti Preeta Nivashani M. Rechnamilla oli pitkä tausta vankilassa. Mies kärsi ensimmäisen kepillä hakkaamisensa jo vuonna 1998 morfiinin käytön vuoksi.

Asia News Network -sivuston mukaan joulukuussa uudelleen pidätetyn Rechnamin virtsasta löytyi merkkejä kovista huumeista. Hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankilaan.

Tällä kertaa Rechnam pääsikin Changin naisvankilaan, koska hän oli edellisen vankilareissunsa jälkeen tehnyt sukupuolenvaihdosleikkauksen. Lähteiden mukaan Rechnam vältti uuden sukupuolensa takia myös julman keppirangaistuksen, koska sitä ei tehdä naisille.