Isoäidit Venäjän euroviisuedustajaksi

Nettivideot Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuoden 2008 euroviisut voittanut Venäjä on nyt valinnut edustajansa tämän vuoden kisoihin. Tänä vuonna Azerbaidzanin pääkaupungissa Bakussa pidettävään laulukilpailuun maata lähtee edustamaan yllättävä valinta – isoäideistä koostuva Buranovo Grannies -ryhmä.

Kahdeksasta mummosta koostuva ryhmä voitti edustuspaikan 24 kilpailijan joukosta. Buravo Grannies esittää kappaleen nimeltään Party For Everybody, ja se on laulettu udmurtin kielellä englanninkielistä kertosäkeistöä lukuun ottamatta. Eriskummallisesta ehdokasvalinnasta huolimatta kyseessä ei kuitenkaan ole vitsi.

Joinakin vuosina laulukilpailussa on nimittäin nähty esiintyjiä, jotka ovat lähteneet kisaan mukaan pääasiassa koominen esitys mielessään. Isoäitien tarkoitusperä kisaan lähtemiseen on jalo. He yrittävät kerätä tarpeeksi rahaa, jotta heidän 650 asukkaan kotikyläänsä voitaisiin rakentaa kirkko.

– Isoäidit eivät tarvitse kunniaa ja mammonaa. Meillä on perhe, meillä on koti, meillä on tarpeeksi elämiseen, kertoo ryhmään kuuluva Olya-niminen isoäiti.