Ongelmainen Disney-teinitähti paljasti: ”Lopetin syömisen 12-vuotiaana”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Demi Lovato nousi kansainvälisesti tunnetuksi Disneyn Camp Rock -elokuvien myötä. Viihdemaailman seuratuimpien kaunottarien joukkoon lukeutuva Lovato onkin nykyisin miljoonien nuorten tyttöjen roolimalli. Teinitähti erosi äskettäin 13 vuotta vanhemmasta poikaystävästään Wilmer Valderramasta.

Demi Lovato on puhunut julkisuudessa avoimesti yksityiselämänsä ongelmista. Nyt 19-vuotiaan teinitähden vaikeasta elämästä kertova Stay Strong -dokumentti esitettiin MTV-televisiokanavalla Yhdysvalloissa. Syömishäiriöistä kärsinyt poptähti muun muuassa kertoi dokumentissaan, että hän tunsi olonsa jo neljävuotiaana lihavaksi.

– Katsoin itseäni neljävuotiaana peiliin ja pidin itseäni lihavana. Lopetin syömisen 12-vuotiaana ja laihduin kymmenen kiloa. Tunsin koko ajan syyllisyyttä painostani, Demi Lovato kertoi dokumentissaan.

Teinitähden mukaan hän ei koskaan kertonut ongelmistaan läheisilleen, vaan piilotti ne ulkokuorensa alle. Vieroitushoidossa taannoin ollut Lovato kertoi kamppailevansa edelleen syömishäiriöiden ja itsetunto-ongelmien kanssa. Kaunotar kertoi, että hän haluaa auttaa nuoria tyttöjä selvittämään ongelmansa.

Demi Lovato on puhunut julkisuudessa avoimesti syömishäiriöistään ja viiltelykokemuksistaan. Hän hakeutuikin vieroitushoitoon vuonna 2010 muun muuassa itsetuhoisen käytöksen takia. Ennen näyttävää hermoromahdustaan teinitähden kerrottiin lyöneen taustatanssijaansa kasvoihin. Väkivaltainen käytös saikin Lovaton viimein hakemaan apua ongelmiinsa. Neitokainen on tatuoinut ranteidensa viiltoarpien päälle sanat “Stay strong”.