Asiakas löysi hedelmäosastolta ällistyttävän omenan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ruokakaupasta voi joskus tehdä yllättäviä löytöjä. Eräs brittiläinen perheenäiti hämmästyi löytäessään kaupasta omenan, joka oli puoliksi punainen ja puoliksi vihreä. Asiantuntijoiden mukaan omena voi olla harvinaisen geneettisen mutaation tulosta.

51-vuotias Donna Wood osti mutaatio-omenan paikallisesta Asda-kaupasta Dorsetissa. Hän piti erikoisen näköistä omenaa jääkaapissaan ja se herätti huomiota hänen ystävissään. Katso kuva omenasta tästä.

– Muut omenat, jotka ostin samalla reissulla, olivat aivan tavallisen näköisiä. Tuo yksi oli erityinen. Näytti aivan kuin kaksi eri omenaa olisi liimattu yhteen, kertoo Donna Wood Daily Mail -sivustolle.

Asiantuntijat sanovat, että tällaisen täydellisesti kaksijakoisen omenan kohtaamisen mahdollisuus on yksi miljoonasta. Kyse on siis harvinaisesta hedelmäyksilöstä. Hedelmämutaatioita voi syntyä joskus kylmän sään, lämpötilavaihteluiden ja hyönteisten aiheuttamien vahinkojen vuoksi.