Hoitaja julkaisi kuolevien potilaidensa kuvia Facebookissa – tuomittiin vankeuteen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Facebookiin liittyviä rikoksia tulee nykyään ilmi yhä useampia. Suosittuun yhteisöpalveluun liittyi esimerkiksi tapaus, jossa vaimoaan Facebookissa solvannut mies määrättiin oikeudessa myös pyytämään vaimoltaan anteeksi yhteisöpalvelussa. Nyt otsikoissa on tapaus, jossa apulaishoitajana työskennellyt nainen sai vankeustuomion laitettuaan kuvia potilaistaan luvatta Facebookiin.

Nai Mai Chao, 26, oli ottanut valokuvia vanhuksista ja kehitysvammaisista potilaista, Telegraph uutisoi. Chao työskenteli kuntoutuskeskuksessa, jossa osa potilaista on erittäin huonossa kunnossa ja kuolemaisillaan. Apulaishoitaja oli ottanut kuvia muun muassa potilaiden alusastioiden käytöstä. Ottamansa kuvat Chao oli laittanut Facebookiin, jossa osa hänen kavereistaan oli lehden mukaan pilkannut kuvissa esiintyviä potilaita.

Seuraukset ehkä hauskaksi tarkoitetusta teosta eivät kuitenkaat olleet aivan yhtä hilpeyttä herättäviä. Chaon kanssa samassa kuntoutuskeskuksessa työskentelevä nainen oli kuvien perusteella tunnistanut yhden potilaista – ja ilmoitti asiasta pomolleen. Tekonsa seurauksena Chao sai potkut työstään ja hänet haastettiin oikeuteen. Nainen myönsi laittaneensa kuvat Facebook-sivulleen, mutta kielsi olleensa kuvien ottaja.

Chao sai kahdeksan päivän vankeustuomion yksityisyyden suojan loukkaamisesta. Hänet myös määrättiin kirjoittamaan 1.000 sanan anteeksipyyntö eräälle kuvaamalleen potilaalle. Potilas ei kuitenkaan tule koskaan saamaan kirjettä, sillä hän kuoli kaksi kuukautta kuvaamisepisodin jälkeen.

Uusimmat