Luuletko olevasi sairas? Lista oudoimmista oireyhtymistä julki

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Lääketiede ja teknologia kehittyvät koko ajan. Tämän myötä esimerkiksi itsensä diagnosoiminen internetin avulla saavuttaa koko ajan suurempaa suosiota. Nyt on tehty listaus 10 oudoimmasta oireyhtymästä, joista osaan ahkerimmat Googlen käyttäjät ovat saattaneet jo törmätä.

Oddee-sivuston kokoamalle listalle on päässyt esimerkiksi oireyhtymä, josta kärsivät ihmiset osallistuvat seksiakteihin unissaan. Oireyhtymä kuuluu samaan unihäiriöiden ryhmään kuin esimerkiksi unissakävely. Suhteellisen uutta, vasta vuonna 2003 tunnistettua oireyhtymää on jo käytetty puolustuksena joissakin raiskaustapauksissa. Katso koko lista tästä.

Mielenkiintoinen listalle noussut oireyhtymä on myös Cotardin oireyhtymä. Tästä kärsivät luulevat olevansa kuolleita, ja etteivät he ole olemassa. Henkilö joka sairastaa Cotardin oireyhtymää voi myös luulla menettäneensä verensä ja kaikki sisäelimensä. Oireyhtymä ei kuitenkaan ole yleensä krooninen ja sitä saattaa ilmetä esimerkiksi skitsofreniaa sairastavalla.