Tähän on tultu: Kaksivuotiaita lapsia passitetaan vihanhallintakursseille

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kouluissa on yleensä erityisluokkia, joissa esimerkiksi aggressiivisesti käyttäytyvät oppilaat saavat opetusta erityisopettajan avulla. Nyt Britanniassa halutaan puuttua lasten aggressiiviseen ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen jo hyvin nuorella iällä.

Britannian hallitus nimittäin on julkaissut suunnitelman, jonka mukaan jopa kaksivuotiaat lapset voitaisiin määrätä vihanhallintakursseille. Kouluasiantuntija Charlie Taylorin mukaan aggressiivisesti käyttäytyvien lasten tulisi saada apua heti, sillä muuten he ”ryhtyvät heittelemään pöytiä 14 – 15 -vuotiaina”.

– Jos lapsen käytös on poikkeavaa jo kaksivuotiaana, niin asiaan tulisi puuttua heti. Heidän tulee oppia hillitsemään itseään, Charlie Taylor kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Suunnitelman mukaan häiritsevästi tai väkivaltaisesti käyttäytyvät lapset voitaisiin määrätä jo päiväkodissa tai esikoulussa vihanhallintakursseille tai erityisopettajan hoiviin. Yli viisivuotiaat lapset voitaisiin puolestaan lähettää erityiskouluihin, joissa opiskelee häiritsevästi käyttäytyviä oppilaita.