Noel Gallagher ehdokkaaksi presidentinvaaleihin?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläistä muusikkoa ja Oasis-yhtyeen entistä lauluntekijä-kitaristia Noel Gallagheria pidetään yhtenä Britannian merkittävimmistä ja lahjakkaimmista muusikoista. Rokkari erosi yhtyeestä vuonna 2009 riideltyään rajusti veljensä ja kollegansa Liam Gallagherin kanssa.

Sittemmin soolouran pariin siirtynyt mies ihmetyttää nyt politiikkaan liittyvillä kommenteillaan. Amerikkalaiselle CNN-uutistoimistolle antamassaan haastattelussa muusikko kertoo, kuinka hän tukee Yhdysvaltojen tämänhetkistä presidenttiä Barack Obamaa. Obama on tällä hetkellä ehdolla loppuvuodesta käytävissä presidentinvaaleissa, ja muusikko antaakin aiheesta mielenkiintoisen lupauksen.

– Jos hän häviää seuraavat vaalit, asetun itse ehdolle, Gallagher uhoaa uutistoimistolle.

Huomiota herättävistä lausunnoistaan tunnettu mies ei tälläkään kertaa jättänyt kylmäksi. Gallagher avautuu haastattelussa muun muassa siitä, kuinka hänen mielestään amerikkalainen Green Day -bändi ei ansaitse voittaa palkintoja musiikistaan. Myös CNN saa osansa – mies piikittelee haastattelussa kanavalla pyörivää brittiläisen Piers Morganin tähdittämää uutisohjelmaa.

Noel Gallagher on aiemmin kertonut, ettei kaipaa Oasis-yhtyeen kulta-aikoja. Hän on kuitenkin ylpeä 15 vuoden rock-uran saavutuksista. Laulaja-lauluntekijä julkaisi viime lokakuussa ensimmäisen sooloalbuminsa Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Muusikko avioitui vuonna 1997 pitkäaikaisen tyttöystävänsä Meg Matthewsin kanssa. Myrkyisä avioliitto päättyi kuitenkin avioeroon vuonna 2001. Rokkari joutuikin pian oikeustaisteluun ex-vaimonsa kanssa Anais-tyttärensä huoltajuudesta. Matthews vaati rokkarimieheltään muun muuassa 10 miljoonan punnan erorahan.