Koulu erotti pikkutytön hiusten värin takia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomen kouluissa oppilaat saavat pukeutua koulupukujen sijaan mielensä mukaisesti, mutta ennen vanhaan kouluissa ei katsottu hyvällä esimerkiksi rohkeita kampauksia tai lävistyksiä. Nyt eräs amerikkalainen pikkutyttö on erotettu koulustaan erikoisen syyn takia.

Kymmenenvuotias Rachel Neely sai nimittäin potkut koulustaan, koska hän oli värjännyt hiuksiinsa sinisiä raitoja. Indianassa asuva pikkutyttö oli viettänyt viikonloppuna ystäviensä kanssa pyjamabileet, jonka aikana tytöt olivat värjänneet Neelyn hiuksiin sinisiä raitoja Kool Aid -juomajauheella.

Pikkutytön räväkät raidat eivät lähteneet pesussa pois, joten Neely joutui menemään kouluun sinihiuksisena. Opettajat eivät kuitenkaan hyväksyneet pikkutytön yllättävää tyylimuutosta, jolloin hänet passitettiin takaisin kotiin väliaikaisesti erotettuna. Alakoulun käsikirjan mukaan oppilaat eivät saa värjätä hiuksiaan ”luonnottomilla väreillä”.

– Minua pelottaa, että en valmistu viidenneltä luokalta hiusraitojeni takia. Opettajien mukaan siniset raitani häiritsevät muita oppilaita, Neely kertoi wcpo-sivustolle.

Koulun rehtorin Chris Vennemeierin mukaan Neely ei saa astua kouluun ennen kuin sininen hiusväri on pesty kokonaan pois tytön hiuksista. Charles-isä ei ole kuitenkaan useista yrityksistä huolimatta saanut pestyä raitoja pois. Pikkutytön erottanut rehtori ei suostunut kommentoimaan tapausta uutiskanavalle.