Huolestuttava ilmiö: Emo-teinejä tapetaan joukolla Irakissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi viime vuosina kovasti yleistyneistä nuorten ihmisten tyyleistä on emo, joka voi vanhempien ihmisten silmään näyttää varsin oudolta. Kyse on tietynlaisen rockmusiikin ympärille syntyneestä tyylistä, kuten esimerkiksi punk aikoinaan. Parodioiden kohteeksi usein joutuvat emo-tyylin nuoret ovat nyt joutuneet tiukan islamilaisessa Irakissa huomattavasti rajumpaan käsittelyyn.

Al-akhbar.com nimittäin raportoi, että uskonnolliset aktivistit ovat kivittäneet viime kuukausina Bagdadissa hengiltä ainakin 90 emo-nuorta. Veriteot saivat alkunsa, kun uskontopoliisista vastaava paikallinen ministeri totesi tyylin liittyvän paholaisen palvontaan ja pyysi eliminoimaan trendin. Ministerin mukaan emo-tyyli on kasvanut uhaksi, koska emo-fanien seinillä on pääkallojen kuvia ja heillä on usein lävistyksiä nenässään ja kielessään.

Sittemmin silminnäkijät ovat kertoneet, kuinka maan uskontopoliisi on tappanut teini-ikäisiä vain heidän hiustyylinsä vuoksi. Muutama päivä sitten ihmisjoukko saartoi kymmenkunta emo-nuorta, kivitti heidät hengiltä ja heitti ruumiit kaatopaikalle. Nyt monet pitkätukkaiset irakilaiset miehet pelkäävät henkensä edestä.