Hämähäkin puremasta rajut seuraukset – karmaisevat kuvat

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Maailmassa on monia eläimiä, joiden myrkky on ihmiselle hengenvaarallista. Näihin lukeutuu esimerkiksi useita hämähäkkejä. Nyt Daily Mail -lehti uutisoi tapauksesta, jossa 21-vuotias opiskelija lähes menetti korvansa myrkyllisen hämähäkin purtua häntä.

Texasilainen opiskelija Nikki Perez oli paikallisella lentokentällä ollessaan tuntenut kovan nipistyksen korvassaan. Seuraavaksi muotialaa opiskeleva nainen huomasi, kuinka hämähäkki vilisti hänen kasvojensa yli. Paikalla oli myös Perezin poikaystävä, joka heitti hämähäkin lattialle ja tappoi sen kengällään. Kyseessä oli piiloruiskuhämähäkki, jonka pureman johdosta opiskelija sai kärsiä erittäin kivuliaista oireista.

Sairaalahoitoon hakeutuneelle Perezille kerrottiin, että kahden viikon päästä puremasta hänen korvansa alkaisi todennäköisesti mädäntyä. Näin valitettavasti myös tapahtui. Koettelemuksen aikana naisen korva alkoi mennä kuolioon, ja hänen päänsä turposi kaksinkertaiseksi. Turpoamisen seurauksena naisen silmät muurautuivat umpeen. Opiskelija joutui viideksi päiväksi sairaalahoitoon. Katso rajut kuvat tästä.

Sittemmin nainen on jo selvinnyt tapahtuneesta, ja kuolioon mennyttä korvan osaa on paranneltu ihonsiirroilla. Valitettavasti nainen ei varmasti tule olemaan ainoa, joka joutuu kyseisen hämähäkkilajin pistämäksi – tutkijat kertovat sen levittäytyvän koko ajan yhä isommalle alueelle Yhdysvalloissa.