Kaupungin säästöbudjetista ongelma – vessapaperi loppumassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Viime vuosina monet ovat kauhulla seuranneet, mistä menoista valtiot ja kaupungit säästävät ja minkä takia. Nyt New Jerseyn osavaltiossa Yhdysvalloissa odotetaan myös kauhulla säästöohjelman tuloksia, sillä vessapaperi on loppumassa kaupungin rakennuksista.

Time-lehti kertoo, kuinka newjerseyläiset päättäjät ovat riidelleet Trentonin kaupungin paperituotteiden tilaamisesta viime marraskuusta asti. Ongelman ytimessä on 42.573 dollarin arvoinen paperituotetilaus. Tilaukseen sisältyy 4.000 dollarin edestä paperimukeja. Kaupunginvaltuusto ei ole sallinut tilauksen tekemistä, koska he uskovat paperimukeihin käytettävän summan olevan liian iso suhteessa mukien kulutukseen.

Kaupunginvaltuusto epäileekin, että kaupungin työntekijät varastelevat paperimukeja työpaikoiltaan. Mukien ympärillä pyörivän kiistan takia koko tilaus on nyt jäänyt tekemättä. Paljon huomiota herättäneiden paperimukien lisäksi tilauksessa on myös muita paperituotteita – kuten juuri vessapaperipakkauksia. Tämän seurauksena lähiaikoina kaupungin työntekijöille voi tulla tukalat paikat, sillä kaupungin vessapaperivarastot alkavat olla hupenemassa.

Lehden mukaan vessapaperit saattavat loppua jo tämän viikon aikana. Esimerkiksi poliisilaitos, kaupungintalo, ja vanhusten hoitolaitokset ovat haastavan tilanteen edessä aivan lähipäivinä. Päättäjät eivät ole osanneet antaa mitään tietoa siitä, milloin tilaus saataisiin lähtemään.