Lottovoittaja kylpee rahassa – käyttää silti veronmaksajien ruokakuponkeja

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Britanniassa ihmetytti taannoin erään miljoonissa kylpevän pariskunnan raha-ahne toiminta. Euro Millions –lotosta yli 10 miljoonaa puntaa taannoin voittanut pariskunta nimittäin nosti voittonsakin jälkeen kuukausittain sosiaalitukea. Nyt Yhdysvalloissa on tullut ilmi samantyyppinen tapaus.

Michiganissa asuva 24-vuotias Amanda Clayton voitti taannoin miljoona dollaria, joilla hän muun muuassa osti itselleen uuden kodin ja auton. Lottovoiton jälkeen kuitenkin selvisi, että miljoonaomaisuuden itselleen voittanut nainen shoppaili edelleen ruokakupongeilla. Veronmaksajat siis maksoivat lottovoittajan ruokaostoksia 200 dollarilla kuussa.

Local 4 -uutiskanava päättikin kysyä lottovoittajan mielipidettä hänen erikoiseen toimintaansa. Naisen mukaan hänen mielestään oli täysin hyväksyttävää jatkaa ruokakupongeilla shoppaamista, sillä hänen pitää silti ”maksaa laskujaan”. Työttömänä elävä nainen kertoi, ettei pidä toimintaansa lainkaan häpeällisenä.