Parkkipirkon toiminta ihmetyttää Britanniassa: ”Olisin voinut olla vaikka kuollut”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Parkkimaksuja rustaavat pysäköinninvalvojat joutuvat aika ajoin kohtaamaan tilanteita, joissa autoilija saapuu väärin pysäköidyn autonsa viereen juuri sakon kirjoittamisen aikaan. Silloin kiivastuneet autoilijat voivatkin ajautua sanaharkkaan parkkipirkkojen kanssa.

Nyt erään parkkipirkon toimet ovat aiheuttaneet ihmetystä Britanniassa. 30-vuotias Bence Bolygo oli ajanut 321 kilometriä kotikaupungistaan Lontooseen työhaastatteluun. Pitkästä ajomatkasta väsynyt mies pysäköi autonsa parkkialueelle, mutta ennen parkkimaksua hän päätti ottaa muutaman minuutin nokoset autossaan.

Työtön musiikkituottaja oli lepuuttanut silmiään kuuden minuutin ajan. Nokosilta herättyään mies huomasi autonsa vieressä parkkipirkon, joka kirjoitti tälle parkkisakkoa. Bolygo kertoi parkkipirkolle, että hän olisi maksanut parkkimaksun heti nokostensa jälkeen, mutta pysäköinninvalvoja ei moista selitystä uskonut.

– Parkkipirkko ei voinut herättää minua, koska hänen mukaansa he eivät saa koskea autoihin. Olisin voinut olla vaikka sairas tai kuollut, mutta parkkipirkko vain tuijotti minua kuuden minuutin ajan ja kirjoitti sen jälkeen sakon, Bolygo kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Manchesterin Salfordin pysäköintiviraston edustaja Derek Antrobus kertoi, että parkkipirkko toimi tilanteessa oikein. Antrobusin mukaan miestä ei nimittäin voida vapauttaa parkkisakosta sen takia, että tämä nukkui ennen pysäköintimaksun maksamista. Lisäksi edustaja kertoi, että parkkipirkkojen tehtävänä ”ei ole herätellä autoissa nukkuvia ihmisiä”.