Pikkupojat polttivat ensimmäiset tupakat – 1300-luvun linna ilmiliekkeihin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tupakan polttaminen ensimmäistä kertaa on monelle nuorelle jännittävä kokemus. Slovakiassa tilanne muuttui karmivaksi, kun kahden pojan tupakkakokeilu päättyi ikivanhan linnan tulipaloon.

Daily Mail -sivuston mukaan pojat olivat livahtaneet luvatta linnaan ja sytyttäneet tupakkansa kuivalla ruoholla seisten. Tuli oli tarttunut ruohoon ja sytyttänyt itä-Slovakiassa sijaitsevan Krasna Horkan linnan palamaan.

12- ja 11-vuotiaiden poikien tulitikkuleikit tuhosivat täysin 1300-luvulta peräisin olevan linnan katon. Tuli poltti myös linnan kellotornin, kolme kelloa ja osasia historiallisesta näyttelystä. Paloa sammutti yli 80 palomiestä. Linnan hoitajat juoksivat pitkin käytäviä ja huoneita yrittäen pelastaa arvokkaat antiikkiesineet ja taideteokset.

Slovakian kansallismuseo kirjoitti Facebook-sivuillaan, että linnan tuhot olivat isot, mutta lähes 90 prosenttia sen historiallisista kokoelmista säilyi ehjänä tulipalossa. Pojille ei koidu vahingostaan häpeän lisäksi seurauksia, sillä Slovakiassa alle 15-vuotias ei saada syyttettä oikeudessa.