Aito salainen agentti ehdolla kuvernööriksi – tosielämän James Bond

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Poliitikoilla on usein takanaan monenlaisia uria ennen politiikkaan lähtemistä, heitä on aina opettajista liikemiehiin. Nyt Daily Mail uutisoi amerikkalaismiehestä, joka pyrkii Montanan osavaltion kuvernööriksi. Miehen historia ennen ehdokkaaksi asettumista kuitenkin herättää huomiota – hän on nimittäin ollut Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti.

Neil Livingstone -nimisen kuvernööriehdokkaan työhistoriaan kuuluu toinen toistaan enemmän James Bond -seikkailuilta kuullostavia tapahtumia. Mies on paennut natseja Argentiinassa, tullut kuullustelluksi Libyassa 1980-luvulla, ruokaillut venäläisten mafiosojen kanssa, sekä tutkinut tunneleita Koreoiden välisen alueen alapuolella.

Nyt entinen salainen agentti kuitenkin haluaa uuden suunnan uralleen. 65-vuotias Livingstone joutuu kuitenkin aivan varmasti vielä vastaamaan moniin kysymyksiin entisestä urastaan. Salaisen agentin tehtävien jälkeen yksityiselle puolelle siirtynyt mies on nimittäin ollut myös mukana operaatiossa, jonka aikana hän on ollut merirosvon omistamalla huvijahdella lukuisien prostituoitujen kanssa.

Ehdokas kommentoi tapahtunutta ainoastaan sanomalla sen liittyneen tehtävään, jossa autettiin yksityislentokoneita vakoilemaan erästä maata. Yrittäessään korjata tilannetta Livingstone myös huomautti, että jahtireisulla matkassa oli myös hänen vaimonsa – ainoa mukana ollut nainen joka ei ollut prostituoitu.