Nettidigiboksi TV-kaista kaatunut – lopullisesti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 2006 Suomeen lanseerattu nettipohjainen televisiopalvelu TV-kaista on ollut koko toimintansa ajan monenlaisissa ongelmissa. Eniten käyttäjiä ovat ärsyttäneet palvelun tekniset ongelmat, sillä ohjelmien katselu sekä tietokoneen selaimilla että PS3-konsolilla on kärsinyt katkoksista.

Nyt suosittu nettidigiboksi on ollut viime yöstä saakka kokonaan käyttäjien tavoittamattomissa. Palvelu itse ilmoitti aiemmin päivällä olevansa ylikuormittunut, eli kansanomaisesti kaatunut. Staran saamien tietojen mukaan palvelun Suomen serverit ovat poissa pelistä, mutta palvelua ei pääse käyttämään myöskään ulkomailta, kuten esimerkiksi Yhdysvalloista ja Australiasta.Kuva: TV-kaista.fi

TV-kaista ei ole kommentoinut pitkäksi venynyttä katkosta mitenkään Facebook-sivuillaan. Aiemmin päivällä palvelu pyysi verkkosivuillaan ilmoittamaan ongelmista käyttäjätukeen, mutta sittemmin myös virheilmoitus on poistunut.

TV-kaista joutui jo pian käynnistämisensä jälkeen televisioyhtiöiden hampaisiin ja ehti lopettaa hetkeksi toiminnan kokonaan. Viime kesänä palvelun toiminnasta aloitettiin poliisitutkinta, jossa sitä epäiltiin tekijänoikeusrikoksesta. Syyteharkintaan asia eteni viime vuoden lokakuussa. Rikostutkinnan johdosta monet käyttäjät pelkäävät palvelun sulkeutuneen lopullisesti.