DNA-testissä käsittämätön moka: Syytön teinipoika vankilaan raiskauksesta!

Ohhoh! · Neea Jokinen

Uutisoimme aiemmin tänä vuonna eräästä rattijuoposta, joka voitti pitkän oikeustaistelun Dona Ana -vankilaa vastaan. Rattijuoppo nimittäin haastoi vankilan oikeuteen, kun tämä ”unohdettiin” 22 kuukaudeksi eristysselliin karmiviin olosuhteisiin.

Nyt Britanniassa erään teinipojan uutisoitiin joutuneen vankilaan DNA-testeissä tapahtuneen kömmähdyksen takia. Cornwallissa asuvaa Adam Scottia nimittäin syytettiin erään naisen raiskauksesta, jota hän ei ollut koskaan tehnyt. Raiskausta tutkineet nimittäin tekivät laboratoriossa mokan, jonka takia syytön 19-vuotias teinipoika joutui poliisien rautoihin.

Poliisit eivät uskoneet teinipojan kertomusta, jonka mukaan Adam Scott ei ollut koskaan edes käynyt kaupungissa, jossa raiskaus oltiin tehty. Hänet pidätettiin kolmen viikon päästä raiskauksesta ja täysin ymmällään ollut teinipoika joutui virumaan sen jälkeen kolmen kuukauden ajan vankilassa.

DNA-näytteitä tutkinut LGC Forensics -yhtiö sai aiemmin tässä kuussa tietää, että raiskaustutkimuksissa oli käytetty ”saastunutta DNA:ta”. Raiskaussyyte hylättiinkin ja syyttömänä kaltereiden takana virunut teinipoika vapautettiin vankilasta. Teinipoika kertoi olevansa todella pettynyt laboratorion toimintaan ja lisäksi hän raivoissaan siitä, että hän joutui kokemaan ”kauheita aikoja” vankilassa, The Daily Mail -lehti uutisoi.