Hengenvaarallinen annos: Kuuden kilon hampurilaisessa 18 000 kilokaloria – viikon energiat kerralla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla kisaillaan usein suurimpien ruoka-annosten merkeissä, ja esimerkiksi hampurilaisten koossa löytyy valinnanvaraa. Suurin osa ennätysburgereista ei kuitenkaan ole normaalisti ruokalistalla, mutta Britannian suurin hampurilainen on.

Hirviöksi kutsuttu jättihampurilainen sisältää kunnioitettavat 18.000 kilokaloria. Aivan pikkunälkään tätä etelälontoolaisessa Burger at Blacks -ravintolassa myytävää hampurilaista ei kannata tilata, sillä se sisältää yli kolmen kilon pihvin. Hampurilaisen syömisellä keskiverto mies kattaa laskennallisesti koko viikon kalorimääränsä. Hampurilaiseen tulee pihvin lisäksi 3 tomaattia, kokonainen salaattikerä, 9 palaa cheddar-juustoa ja 9 siivua pekonia.

Hampurilainen sai alkunsa ravintoloitsija Vas Herodotoun ideasta. Mies halusi tuoda ruokalistalle jotain, joka herättäisi suurimpienkin himosyöjien kiinnostuksen. Hän on julistanut haasteen asiakkaille, että he yrittäisivät syödä koko annoksen tunnin sisällä.

Mikäli asiakas ei tule täyteen uskomattomasta hampurilaisesta, hän voi nauttia myös sen kanssa tulevan tuhdin ranskalaisannoksen ja juoman. Ravintoloitsijan mukaan kukaan asiakkaista ei ole vielä kyennyt syömään yhteensä yli kuuden kilon painoista hampurilaista loppuun asti. Annosta ei kannata ostaa ihan pikkunälkään, sillä sen hinta on noin 50 euroa.