Kohuväite: Tämä laskukaava ennustaa avioerot?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywoodissa, kuten muuallakin maailmassa, pariskunnat ajautuvat joskus avioeroihin. Julkisuudessa ollessa suhteen ylläpitäminen kuitenkin osoittautuu usein hankalaksi, ja julkkisparit harvoin pysyvät naimisissa koko loppuelämänsä.

Nyt on tullut ilmi erikoinen laskukaava, jonka avulla kerrotaan pystyvän tieteellisesti ennustamaan julkkispariskunnan avioliiton kesto. Toimittaja John Tierney ja tilastotieteilijä Garth Sundem ovat julkaisseet löydöksiään New York Times -lehdessä. Miehet keksivät yhdessä laskukaavan, jolla pystyy ennustamaan, kuinka kauan tähtien avioliitto kestää. Sundem ja Tierney ovat nyt kertoneet, kuinka kaava on toiminut.

Eriskummalliselta kuullostava laskukaava ottaa huomioon pariskunnan kuuluisuuden, ajan jonka he ovat tunteneet toisensa, osapuolten iät, heidän aviohistoriansa sekä seksisymboli-tekijän, joka määriteltiin katsomalla naisjulkkisten Google-kuvia. Miehet selittävät, että kaava on ennustanut oikein useiden pariskuntien avioeron – listalla ovat muun muassa Demi Moore ja Ashton Kutcher, Pamela Anderson ja Kid Rock sekä Britney Spears ja Kevin Federline.

Aivan joka kerta erikoinen laskukaava ei kuitenkaan ole toiminut – parivaljakko esimerkiksi ennusti sen avulla, että Tom Cruisen ja Katie Holmesin yhä pystyssä oleva liitto ei tulisi toimimaan. Laskukaavan mukaan julkkisliitoissa erittäin suuri tekijä on pariskunnan naisen kuuluisuus ja imago.