Sisarukset löysivät toisensa 55 vuoden jälkeen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Nykyään vanhojen tuttavuuksien ja kadonneiden perheenjäsenten etsiminen on helppoa esimerkiksi internetin tai eri ohjelmien avulla. Äskettäin Yhdysvalloissa uutisoitiin onnellisesta jälleenkohtaamisesta, kun eräät erotetut sisarukset löysivät toisensa 80 vuoden jälkeen.

Nyt Britanniassa uutisoitiin tapauksesta, jossa vauvana toisistaan erotetut siskokset löysivät toisensa 55 vuoden jälkeen. Toisilleen tuntemattomat 63-vuotias Jenny Lee Smith ja 61-vuotias Helen Edwards elivät vuosikymmenien ajan täysin erilaista elämää, mutta he molemmat tunsivat ennen jälleennäkemistään, että ”heidän elämästään puuttuu jotain”.

Euroopan menestyneimpiin naisgolffaajiin taannoin lukeutunut Jenny joutui vauvana adoptoitavaksi, jolloin hänet erotettiin Helen-siskostaan. Hän sai tietää adoptiotaustastaan vasta 14-vuotiaana. Iäkäs nainen päättikin taannoin selvittää perhetaustansa, mikä johti erotettujen sisarusten jälleennäkemiseen.

Siskokset järjestivät tapaamisen sähköpostiviestien välityksellä. Jälleenkohtaaminen oli varsin onnellinen, sillä siskokset muun muuassa juoksivat toistensa syliin ja halasivat. Sittemmin selvisi, että siskokset olivat tavanneet sattumalta jo vuosia aiemmin sairaalassa, jossa sairaanhoitajana työskennellyt Helen-sisko hoiti leikkauksessa ollutta Jennyä sairaalapedin luona.

– Jälleennäkemisemme ei ollut lainkaan kiusallista tai outoa. Tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme koko elämämme, Helen Edwards kertoi The Daily Mail -lehdelle.