Maailman pisin mies lakkasi kasvamasta – on nyt 2,51 metrinen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmanennätyksiä kirjaavan Guinnesin ennätysten kirjan mukaan tällä hetkellä elossa oleva maailman pisin mies on 2,51 metriä pitkä Sultan Kösen. Naisten samaisen kategorian titteliä kantaa 2,33 metriä pitkä kiinalaisnainen nimeltä Yao Defen. Maailman pisin mies Kösen on nyt päässyt otsikoihin.

AP-uutistoimisto kertoo, kuinka huiman pituuden saavuttanut 29-vuotias turkkilaismies on vihdoin lakannut kasvamasta – lääkäreiden avustuksella. Miehellä on kasvain aivolisäkkeessään, joka on aiheuttanut hänen uskomattoman kasvunsa. Aivolisäke erittää muun muassa kasvuhormoneja. Mies vieraili vuonna 2010 Virginian yliopistossa tutkijoiden luona yhä jatkuvan kasvunsa takia.

Nyt tutkijat ovat saaneet miehen kasvun pysähtymään uuden lääkkeen avulla. Lääke hillitsee miehen kasvuhormonin eritystä. Kösen on varmasti helpottunut kasvun pysähtymisen vuoksi – pituutensa takia miehellä on ollut ongelmia kävelynsä kanssa, ja hän joutuukin käyttämään kainalosauvoja kävellessään.