8-vuotias poika varasti äitinsä auton – huviretkellä karu päätös

Ohhoh! · Neea Jokinen

Uutisoimme viime vuonna tapauksesta, jossa eräs mies oli pestannut yhdeksänvuotiaan tyttärensä juoppokuskiksi. Poliisit olivat ihmeissään, kun he huomasivat pikkutytön hallitsevan autolla ajamisen hyvin. Nyt eräiden salakavalien pikkulasten autoreissu on päättynyt peltien kolinaan.

Yhdysvaltojen Utahissa on nimittäin tullut ilmi tapaus, jossa kahdeksanvuotias poika varasti viisivuotiaan pikkusiskonsa kanssa keskellä yötä äitinsä auton, joka päätyi erikoisen autoreissun jälkeen ojaan. Sisarukset olivat varastaneet tila-auton, kun heidän äitinsä oli ollut nukkumassa. Pikkupoika oli ennen matkaan lähtöä kiinnittänyt siskonsa turvavöihin etupenkille.

Pikkupoika oli lähtenyt ajamaan autoa, vaikka hän ei edes juurikaan nähnyt auton ratin ja kojelaudan yläpuolelle. Poliisien mukaan yöllisellä automatkalla olleet sisarukset törmäsivät autolla vain muutaman sadan metrin ajomatkan jälkeen tien viereisen metsikön puihin. Paikalla oli silminnäkijöitä, jotka juoksivat auttamaan lapsia onnettomuuden jälkeen. Silminnäkijöiden mukaan tilanne oli ”täysin hullu”.

– Se oli täysin hullua. Lapset näyttivät säikähtäneiltä ja sanoivat ääneen olevansa onnellisia siitä, että he ovat elossa, lapsia auttanut 18-vuotias Justine McDonald kertoi The Daily Mail –lehdelle.

Pelastustöiden jälkeen pikkupoika kertoi poliiseille keskellä yötä tapahtuneen automatkansa motiivin. Hän nimittäin kertoi, että hänen pikkusiskonsa halusi mennä kauppaan, jolloin uskalias isoveli päätti kokeilla ajotaitojaan. Nukkumassa ollut äiti sai tietää lastensa yöllisestä seikkailusta vasta sitten, kun poliisit tulivat herättämään hänet. Poliisien mukaan tapauksesta ei nosteta syytteitä.