RedBullin upporikas perustaja menehtyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

RedBull on ollut jo vuosikymmenien ajan yksi maailman tunnetuimmista juomista. Pelkän juoman lisäksi brändi on levittäytynyt vuosien varrella sekä Formula 1 -autourheiluun ja jalkapalloon että lukuisiin extreme-lajeihin.

Nyt juomamerkin thaimaalainen perustaja on menehtynyt. Suosikkijuomalla upporikkaaksi noussut Chaleo Yoovidhya kuoli BBC-uutisten mukaan lauantaina Bangkokissa.

Chaleo Yoovidhya ei koskaan pröystäillyt jättiomaisuudellaan, eikä häntä juuri näkynyt maailman upporikkaiden seurapiireissä. Hänen omaisuudekseen arvioitiin viime vuonna viisi miljardia dollaria. Juomamerkki perustettiin 1970-luvulla, mutta maailmanlaajuiseen suosioon se nousi vasta seuraavalla vuosikymmenellä, kun perustaja löysi itävaltalaisen yhteistyökumppanin Dietrich Mateschitzin. Alunperin juoman nimi oli Krating Daeng.