Teinityttöä kiusattiin rajusti – traaginen loppu

Ohhoh! · Stara.fi

Koulukiusaaminen on ollut tärkeä yhteiskunnallinen aihe jo pitkään, ja viime aikoina monet supertähdet ovat ryhtyneet kampanjoimaan aikaisempaa voimakkaammin koulukiusaamista vastaan. Verkossa nähtiin taannoin pysäyttävä kotivideo, jossa eräs koulukiusaamisen uhri kertoi vaikeasta elämästään paperilappujen avulla.

Nyt Yhdysvaltojen Washingtonissa järkyttää erään teinitytön traaginen kuolema. 14-vuotias Eden Wormer nimittäin päätyi hautaan oman käden kautta koulukiusaamisen takia. Cascade-yläasteella opiskellut Eden joutui taannoin rajun koulukiusaamisen uhriksi, vaikka teinityttö yritti tehdä kaikkensa, jotta hän sopeutuisi koulutovereidensa joukkoon.

Kahdeksannella luokalla opiskellut tyttö oli muun muuassa yrittänyt vaihtaa useaan kertaan hiustensa väriä ja muotityyliään, jotta kiusaajat lopettaisivat haukkunsa. Teinityttö oli kertonut kiusaamisesta Audri-isosiskolleen, mutta hän oli kieltänyt tätä kertomasta kenellekään asiasta, jotta koulukiusaaminen ei pahentuisi.

– Pikkusiskoni teki itsemurhan, koska tässä maailmassa on niin paljon pahoja ihmisiä. Minun olisi pitänyt tehdä jotain ja kertoa asiasta. Haluan hänet takaisin, Audri Wormer kertoi KATU News –sivustolle.

Teinitytön Erin-isoveljen mukaan hänen sisarensa kuoli, koska ihmiset ”eivät tiedä, milloin raja ylittyy”. Koulun järjestämään muistotilaisuuteen osallistui yli 100 ihmistä, jotka muun muuassa sytyttivät kynttilän Eden Wormerin muistoksi. Teinitytön Facebook-seinä täyttyi suru-uutisen jälkeen suruviesteistä ja koskettavista kirjoituksista koulukiusaamisesta. Itsemurhan tehneen teinitytön viimeisiksi sanoiksi olivat jääneet ”hyvää yötä isä, rakastan sinua”.