Arvostelu: Keinoja kaihtamatta

Elokuvat · Neea Jokinen

Agenttielokuvissa on totuttu näkemään luotisateiden ja nyrkkitappeluiden lisäksi kuumia romansseja, joilla maustetaan roistojen täyteistä juonikerrontaa. Nyt kyseiseen agenttielokuva-kategoriaan voidaan lisätä Suomessa vastikään ensi-iltansa saanut elokuva Keinoja kaihtamatta.

CIA-huippuagentit ja parhaat ystävykset FDR Foster (Chris Pine) ja Tuck Henson (Tom Hardy) kuolisivat toistensa vuoksi. Paita ja peppu -tyylisten kaverusten tosiystävyys asetetaan kuitenkin elokuvan alussa koetukselle, kun molemmat miehet ihastuvat sattumalta Reese Witherspoonin näyttelemään Lauren Scott -roolihahmoon.

Huippukunnossa olevat agentit päätyvät kilpailemaan vaalean kaunottaren huomiosta ja käyttävätkin Laurenin hurmaamiseen kaikki keinonsa CIA-kontakteistaan salakuuntelulaitteisiin. Romanssipeli muuttuu kuitenkin likaiseksi, kun kaverukset yrittävät sabotoida toistensa treffi-iltoja muun muuassa nukutuslääkkeillä ja kynttilähurmoksen sammuttavilla vesisateilla.

Kahden komistuksen pauloissa kamppaileva Lauren rakastuu pian molempiin miehiin, jotka eivät ole kuitenkaan paljastaneet neitokaiselle agenttitaustojaan. Elokuvan taustalla pyörii kansainvälisesti etsintäkuulutettu Heinrich-niminen rikollinen, joka yrittää eliminoida naisesta kilpailevan agenttikaksikon kostaakseen veljensä kuoleman. Elokuvan takaa-ajomaisen loppukohtauksen aikana Lauren joutuu tekemään päätöksen siitä, kumman agenttikomistuksen hän valitsee.

Kepeän elokuvan näyttelijäkaarti on onnistunut, mutta taustalla pyörivä roistojuoni tekee elokuvasta tahmean. Reese Witherspoonista ei saada elokuvassa irti mitään uutta, kun taas brittinäyttelijä Tom Hardy vakuuttaa lihastensa lisäksi aitoudellaan. Televisiotähti Chelsea Handlerin sivurooli elokuvassa taas on joko ärsyttävä tai huvittava, sillä rääväsuista ystävää esittävän blondin kommentit sijoittuvat lähinnä alapääalueelle.

Keinoja kaihtamatta -elokuva ei juurikaan häikäise saati aiheuta vau-huokaisuja elokuvan loppumisen jälkeen, mutta se on juuri sopivan kevyttä katsottavaa sateiseen viikonloppuiltaan. Kiero loppukohtaus jättää kuitenkin katsojalle hämmentyneen jälkimaun.

Lajityyppi: Toiminta, komedia, romantiikka

Ohjaaja: McG

Pääosissa: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Chelsea Handler, Til Schweiger

Ensi-ilta: 17.2.2012

Kesto: 1h 38min

Ikäraja: K12

Pisteet 2/5

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat